Anunturi

Istoric anunturi


Citeste fluxul RSS

Lansarea proiectului la Cluj Napoca

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, intre orele 14.00 -15.00 la Hotel Royal Classic situat in municipiul Cluj-Napoca, str. Liviu Rebreanu nr. 39 (cartier Gheorgheni) a avut loc Conferinta de lansare a Proiectului POSDRU/96/6.2/S/49743 "Dezvoltarea de programe de formare specifice pentru cresterea incluziunii sociale in scopul imbunatatirii accesului pe piata muncii".

Proiectul este implementat de Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Cluj- Napoca.

Proiectul vizeaza dezvoltarea capitalului uman si consolidarea capacitatii furnizorilor de servicii sociale prin oferirea gratuita de programe de formare pentru minim 250 de angajati ai acestora, precum si cel putin 50 de femei recent intrate in somaj si femei de etnie roma. Prin realizarea de studii si cercetari si valorizarea si diseminarea acestora in cadrul a doua seminarii cu actorii sociali din domeniu se vor identifica oportunitatilor de ocupare, metodele de lucru si nevoile specifice ale diferitelor grupuri vulnerabile privind noi forme si conditii de reabilitare profesionala. Se va dezvolta o retea parteneriala intre actorii sociali implicati relevanti pentru piata muncii in vederea identificarii si promovarii oportunitatilor de ocupare pentru grupurile vulnerabile.

La conferinta au participat 21 de persoane: echipa de implementare a proiectului, reprezentantii partenerului, reprezentati (angajati si manageri) ai unor autoritati publice locale implicate in sprijinirea persoanelor dezavantajate, reprezentanti ai agentiilor publice/private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare grupurilor vulnerabile, reprezentanti ai organizatiilor societatii civile.

Problemele abordate in prezentarile si luarile de cuvant a membrilor echipei de implementare s-au referit la urmatoarele aspecte:

  • Experienta relevanta a Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Cluj-Napoca in domeniul formarii profesionale.
  • Obiectivele proiectului
  • Activitatile proiectului
  • Rezultatele proiectului

La finalul conferintei unii dintre participanti au formulat intrebari legate de cursurile de formare si si-au exprimat disponibilitatea de cooperare.

Galerie foto


| Contact |

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Copyright © 2011. Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia